Hej alla!

Det börjar dra ihop sig för terminsstart så här kommer litet info:

Göteborgs Frifäktargille startar sin träning igen, söndagen den 4e September, kl 10-13 på Katrinelundsgymnasiet. Det är också den ena av våra ordinarie träningstider. Så småningom kommer vi också att ha ett träningspass på tisdagar 18-21, då på Ånässkolan. Fullständigt schema hittar ni här: https://gffg.se/sv/om-var-traning/traningslokaler

Vuxna, ungdomar, samt barn från 12 år och uppåt är välkomna till vår träning. Yngre kan också få vara med och träna tillsammans med förälder, men då helt under förälderns ansvar. Vi tar tacksamt emot hjälp från er att sprida detta till vänner, bekanta, kollegor och andra.

Besökare från annan stad eller annat land är alltid välkomna att träna med oss gratis ett tag.

Medlemsavgiften ligger i år på 500kr och träningsavgiften ligger också på 500kr fast per termin, dvs totalt 1500kr om man tränar båda terminerna. Barn och ungdomar under 18 betalar enbart medlemsavgift. För helt nya så kan man prova på två gånger helt gratis. Därefter måste man betala sin avgift. För de som varit med tidigare gäller såklart att betala sin avgift så snart som möjligt, så att vi kan täcka våra hyreskostnader. Betalning görs till vårt Plusgiro på Nordea: 800542-3.

Mer nytt är att vi också under terminen kommer att jobba på att starta upp ett pass med en specifik variant av Jogo do Pau, portugisisk stavfäktning som en del av vår träning. Flera av oss har redan tränat Jogo do Pau periodvis under flera år, men det här är en unik och ursprunglig variant från norra Portugal som vår instruktör Nico Gallardo haft tillfälle att börja lära sig.

Träningen sker under 2 timmar varje pass, med Jogo do Pau eller fri träning under den tredje timmen. Huvudpasset sker på söndagar, med repetition under tisdagen, dock då inte med garanterad instruktörsledning.

Observera att delar av det vi planerat för träningsupplägget kan komma att ändras och anpassas efter förutsättningar som uppstår under terminens gång.

Vi har också flera minievents/träningshelger på gång under året. Den första sker om ca 3 veckor och fokuserar på medeltida brottning. Vi har riktiga toppinstruktörer med oss och alla är välkomna, fullständiga nybörjare såväl som erfarna brottare. Läs mer här: https://gffg.se/sv/events/ringen-2016/about-the-ringen-2016-event

Den 3-4e december arrangerar vi också en träningshelg i Bolognesisk Svärdskonst, med en av världens bästa instruktörer i detta; finske Ilkka Hartikainen. Senare, under våren 2017. kommer ett eller två event till, så det är mycket på gång…

Utöver detta planerar vi också litet gemensamma sociala aktiviteter som ska bli riktigt kul!

Vi ser väldigt mycket fram emot att se er alla igen och ett nytt spännande år tillsammans!

Välkomna!

Styrelsen
Göteborgs Frifäktargille