Intelligens

Kunskap

Kreativitet

Kvicktänkthet

Kontroll

Trygghet

Styrka

Rörlighet

Utveckling

Anpassningsförmåga

Mångsidighet

Passion

Engagemang

Öppenhet

Gemenskap

Sportsmannaskap

previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider

Välkommen till Göteborgs Frifäktargille!

I vår förening tränar vi vad som kallas Historisk Europeisk Kampkonst, eller på engelska Historical European Martial Arts (HEMA). Vårt fokus ligger främst på tidsperioden 14-1600-tal och vi tränar alla med många olika vapen. Vår ambition är att driva en förening som är öppen för alla, ung som gammal, män och kvinnor. Oavsett vem du är vill vi ge dig en intensiv träning som är rolig och intressant, som är både fysiskt och intellektuellt utmanande, och som hjälper alla att utvecklas, oavsett vilken nivå de är på.

Fäktningen kan ibland se våldsam och otäck ut, men vi är alla rädda om varandra och skadefrekvensen är mycket låg. Lägre än för både fotboll och hockey. Därför kan alla känna sig trygga hos oss och alla är mer än välkomna att komma och prova på även om man helt saknar tidigare erfarenhet av kampkonst.

Vår verksamhet består just nu av en kombinerad ungdoms- och vuxengrupp som tränar centralt i stan i Svingelns Sporthall. Träningen där sker på söndagar kl 10-12:00 (Se schema nedan). Barn och ungdomar från 12 år och uppåt är välkomna till vår träning. Yngre kan också få vara med och träna tillsammans med förälder, men då helt under förälderns ansvar. Vi har dessutom träning i Geråshallen på tisdagar 18-20:00. Då tränar vi Montante och Jogo do Pau.

På gång!

Medlem av MFFG

Mer om HEMA

Wikipedia om Historical European Martial Arts - Denna artikel beskriver litet förenklat vad HEMA handlar om.

HROARR - Den största samlingen av artiklar om HEMA som finns, där ett femtiotal instruktörer, forskare och utövare har bidragit med 100-tals artiklar. Siten har också länkar till andra klubbar och organisationer samt utrustning, ett bibliotek med manualer för nerladdning, med mera.

Wiktenauer - Detta är en unik portal med transkriberingar och översättningar av majoriteten av alla kända kampkonstmanualer från Europa under de tidsperioder som HEMA inkluderar och det finns oändliga mängder av material att ta del av.